Optimummetoden

Stark inifrån och ut

Har du ont, genomgått många behandlingar och mår bra en stund men sedan får tillbaka besvären, då kan detta vara något för dig.
Du bör vara villig att ta eget ansvar och göra övningarna i enlighet
med metoden för att se resultat.

Optimum metoden är en metod där man jobbar med att få kroppen tillbaka till sitt naturliga läge, att balansera och stärka de muskler som är designad för att hålla upp våra kroppar (posturalmuskler) så att muskler och leder kan fungera på bästa sätt så att vi får en optimal position, jämn belastning. 

Under lång tid har man studerat människor i natursamhällen (även små barn) som i princip inte lider av kronisk smärta, tittat på deras naturliga kroppshållning och rörelsemönster som leder till att dom har en jämn fördelning av belastning på kropp och leder, ingen sned belastning som orsakar smärta och slitage. På det viset kan kropp, muskulatur och leder arbeta och fungera på bästa sätt.

Grundare av denna metod är Pete Egoscue i USA och i Sverige har Markus Greus format Optimummetoden som grundar sig på denna posturala metod.

The Egoscue method=Postural terapi

Optimummetoden

Kursinnehåll

Generella gruppövningar för hela kroppen med syfte att stärka den posturala kedjan.

Kostnad

5 grupptillfällen = 900 kr
Avgiften är bindande och betalas vid anmälan. 50% av avgiften återbetalas vid medicinska skäl, vid avbokning av plats senast 14 dagar innan kursstart. Läkarintyg uppvisas.

Datum och tid

Fem onsdagar 27/5, 3/6, 10/6, 17/6, 24/6
Tider: Grupp 1, 17,00-18,30 eller Grupp 2, 19,00-20,30
Kursen hålls på Yogastudion i Bollnäs, Framnäsvägen 19
Maximalt 12 deltagare per grupp. Detta är en sluten grupp, inget dropp in.
Anmälan till info@yogastudion.nu

Anmäl dig till kursen
envelope-ocalendar-check-o linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram