Fascial Maneuvers

Fascial Maneuvers är en ny klass på studion där vi använder övningar från Human Garage och avslutar med stabiliserande övningar från Optimum-metoden.

Gary Lineham med kollegor från Human Garage har skapat en rörelsefilosofi med tanken om att kroppen har en fantastisk förmåga att läka sig själv. Human Garage har när dom satt ihop dessa övningar använt sig av visdom från olika metoder, bland annat från yogan, den kinesiska medicinen och det senaste inom fascia forskningen.

Vi använder oss av olika rörelser i kombination med andningstekniker för att lugna ner nervsystem och för att tryckutjämna i kroppen för att få flöde i fascian. Skador, ärrvävnad och hög belastning skapar tät bindväv vilket ofta medför rörelsebegränsning, smärtproblematik och inflammation.

Fascian (bindväven) är sedan 2017 klassat som vårt största och kanske mest betydelsefulla organ och är som ett nätverk av inkommande och utskickande information. Fascian är det enda som inte kan skäras ut i kroppen då den genomsyrar allt. Det vi vet om fascia idag för med sig många nya kunskaper som kan bli ett sätt att få ihop västerländsk och österländsk medicin till en global medicin.

Introduktionsvideo Fascial Maneuvers:

Aktuella klasser

Fascial Maneuvers / Optimum

Var din egen terapeut och få bukt med obalanser och smärtproblematik med hjälp av övningar från Human Garage. I denna klass lägger vi fokus på fascian = bindväven, för att få igång flödet och cirkulationen i områden som blivit förtätade pga högt tryck. Vi använder olika andningstekniker och övningar för att fördela trycket i kroppen och sen avslutar vi passet med några posturala och stabiliserande övningar från Optimum metoden och från Stuart Mc Gill som är specialist på smärtproblematik och biomekanik. Enkla supereffektiva övningar som passa dom flesta. Ingen tidigare erfarenhet behövs men se introduktionsvideo innan du deltar i klass.
18/01–25/04 Torsdagar
19:00
Pris 2250:-
envelope-oclock-ocalendarcredit-cardcalendar-check-o linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram