Vi som undervisar

Elisabeth Andersson

Elisabeth är grundare av Yogastudion. Hon har praktiserat yoga sedan 2000 och undervisat sedan 2002. Elisabeth öppnade egen studio 2004 och jobbar sedan 2013 på heltid med yoga. Hon har alltid varit intresserad av fysisk träning och har sedan ung ålder varit intresserad av existentiella frågor. Elisabeth kom redan 1985 i kontakt med meditation (TM). När hon sedan hittade yogan och fick använda kroppen och rörelse synkroniserat med andning och fokus så kände hon att en stor pusselbit föll på plats, att yoga var som meditation i rörelse och att mycket hon sökt utanför sig själv fanns att utforska inombords.

För mig är det viktigt att ta tillvara på alla lärdomar som livet för med sig, både av glädje och sorg. Att lära av alla fantastiska elever jag möter och att alltid själv vara elev. Jag deltar regelbundet i fördjupningar och workshops, ca 6 veckor varje år. Jag är så tacksam för alla fantastiska lärare jag mött under åren. Dom lärare jag följer i nuläget är David Keil, Petri Räisänen, Maria Boox och John Scott.

Yogans rikedomar är många och jag brinner för att få dela med mig och föra vidare denna transformerande metod och uråldriga visdom.

Optimummetoden
Jag är diplomerad i Optimum-metoden av Markus Greus. Jag har själv under alla år haft obalanser och smärtproblem i rygg och höftområde som följd av skada och snedbelastning. Optimum-metoden är ett fantastiskt redskap för att optimera och skapa balans i kroppen. Jag använder metoden för att hjälpa människor jag möter med skador och snedbelastningar.

"Jag är så tacksam att jag kom i kontakt med yoga, denna otroligt härliga metod för att vara i balans och medvetet närvarande. Yogan hjälper mig att befria mig från mig själv. Att använda kroppen i olika rörelser och positioner för att stärka och öppna upp, hantera känslor och landa i mig själv. Att använda andningen till att lugna ner och balansera nervsystemet och att använda blickpunkter för att fokusera på, för att lugna det mentala, alla tankar som far runt. Yoga är för mig en metod som får mig att må bra på alla plan och ett stöd i livet."

Utbildningar och licenser

  • Registrerad lärare hos Yoga Alliance, E-RYT 500
  • Diplomerad Optimumtränare
  • Yogalärarlicens för Beryl Bender Birch från The Hard & The Soft Yoga Institute (500 timmar)
  • Utbildad i Yin yoga, Mindfulness och Meditation för Sarah Powers
  • Har gått utbildning i MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction in Mind-Body Medicine) för Dr. Jon Kabat-Zinn och Dr. Saki F. Santorelli
  • Årliga fördjupningskurser i Pranayama, Anatomi och Adjustments courses för David Keil, Petri Räisänen, Sudhir Tiwari m.fl.
  • Diplomerad Ayurvedisk hälsorådgivare av Skandinaviska Ayurveda-Akademin
  • 1,5 år Livshandledareutbilning med Annika Langlé och Jörgen Sundvall
  • Basmedicin 1, Axelsons Institute

Karoline Sundström

Karoline har yogat i flera år, och är själv elev på Yogastudion.
Hennes intresse för yoga startade när svägerskan tog med henne till en Ashtangaklass. Efter det har intresset för yoga ökat kontinuerligt, så därför tog hon under 2017 steget att gå en ettårig Ashtanga-yogalärarutbildning hos Yoga Devi i Stockholm. Under 2018 gick hon även en grundutbildning i Yinyoga där. Karoline trivs med att köra både Ashtanga och Yinyoga och tycker de två kompletterar varandra väldigt bra. Hon har alltid varit fysiskt aktiv och genom åren provat på många olika träningsformer. 

"Att samtidigt som man utför fysisk aktivitet finna en stillhet och ett mentalt lugn slår all annan aktivitet jag provat. Yoga är fantastisk, och jag hoppas att fler ska hitta den"

Annelie Carlsson

Annelie har yogat i över 15 år på  Yogastudion. Under de senaste 5–6 åren har hon även haft förmånen att fördjupa sina studier i yogans spännande värld. Hon är utbildad Yogalärare av Yoga for Life 200 timmar (Ulrica Norberg) – en licenserad utbildning av Yoga Alliance. Hon har även en Yinyogalärarutbilning 50 timmar från Yoga for Life samt Yinyoga-grund från Yoga Devi. Annelie har även Yogaanatomigrunder som påbyggnad YACEP.

Annelie har klasser hos Yogastudion vid behov.

"Jag gläds åt att ständigt lära mig mer inom yogans värld, så meditation och Mindfulness (MBSR) är också områden som jag just nu utvecklar och lär mig mer om. Yogan kan förändra våra liv på många olika plan, och jag har verkligen haft stor hjälp i livet av min praktik. Yogan stärker vår stabilitet och fokus, den hjälper oss också att välja glädje och att sätta gränser med återhämtning och pauser för att leva ett så hållbart och rikt liv som möjligt "

Gilos, Siri och Eros

Passiva medarbetare, påminner oss tvåbenta att leva i nuet och sprider villkorslös kärlek runt omkring sig.

Utbildningar och licenser

  • Redan upplyst
envelope-ocalendar-check-o linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram